Saturday, September 20, 2008

MIAMI










Lend kestis 9 tundi, kuid eelnevatele vintsutustele tänu läks see aeg väga ruttu. Lennuk oli suhteliselt tühi ja kõigil oli võimalus laiutada. Panin peale oma lemmiku Sex and the City filmi ning nautisin head veini, mis tõi mõnusa une kuni Miamini.



No nii, seisan passikontrolli järjekorras, ja kui see vaid saaks läbitud oleks ma oma kauaoodatud päikese all :)). Passikontrollis läks suhteliselt pikalt, sest ameeriklastel küsimusi jätkus :



Kuidas läheb?



Kas oled esimest korda Ameerikas? Ei ole? - aga millal eelmine kord oli?



Miks sul eelmist viisat passis pole? Mis sellega juhtus? - Pass sai läbi ja viisa ei kehti ütlen, sellega jäi rahule.



Kaua sa oled töötanud selles firmas, kes töötad? Millega sa tegeled? - No aasta.



Aga mis sa enne tegid? Oma firmaga tegelesin.



Aga mis sellest firmast sai? Ikka on alles ja toimib.



Ah nii, aga palju sul raha on kaasas? Kas sularaha on? On piisavalt.



Võttis sõrmejäljed ja lubas riiki siseneda :)



Kuna mul kotti polnud, vaid käsipagas, siis polnud vajadust enam kauem seal lennujaamas oodata ja sain hakata ``Ameerikat taas avastama``. AVIS rendist rendiauto - nädalaks 138 USD + kindlustus 70 USD. Tegelikult pakun rent ka navigatsiooniseadet kuid tahab selle eest saada lisaks 10 USD päev. Me küll ei võtnud seda, sest teadsime, et saame laenata tuttavalt või siis osta odavalt. Kuid ilma navita on seal suhteliselt raiskav liigelda, nii ajaliselt kui rahaliselt. Auto on siin hädavajalik, sest mitte miskit ei toimu ilma selleta. Kuigi jah, veidi tundub, et nad vajavad vähem autosi liiklusesse ja isegi selline toetav kord on neil, et kui autos on rohkem kui üks reisija, siis võivad nad kasutada eririda maanteel. See, kes seda kasutab üksiautos olles, saab trahvi. Kütus on odav ja autod suurte mootoritega, tegelikult teeb selline raiskamine veidi kurjaks, sest tegelikult raiskavad nad ju ka meie ressursse kui võtta, et naftat on maailmas piiratud hulk ja selle kogus hakkab kriitilisele tasemele jõudma ja kui vaatad, et üks rahvas seda lihtsalt läbi oma uhkete suurte mootorite kõrvetab, siis ......... no aga jah, eks neil hakka varsti ka säästu aeg tulema ehk siis jõuavad ka oma automajanduses säästlikuma poliitikani.


Maja ookeani kaldal on hetkel mu koduks :) Tuleb välja, et selle BeachSide Gardens Hoteli omanik on väliseestlasest muhe mees Roland Priske, kes asjatab päevad läbi maja ümber. Hotelli eest maksan nädala 450 USD , mis on hetkel selline suhteliselt keskmine hind siin, kuid selle koha eelis on kaks sammu ookeanini. Igal hommikul vara üles ja jooksma, venitused ning jooga rannas ja aeg iseendale. See on nii mõnus, et võiks sellise eluga ära harjuda ning ei tahakski reaalsusesse tagasi tulla.
Beach Apartments For rent
Roland Priske Manager
954-427-0523
954-609-9648
2019 NE 4th CT.Deerfield Beach, FL 33441

Rannad - Miami Beach, Boyton Beach, West Palm Beach, Deerfield Beach, ...........Rand ranna järel üks ilusam kui teine.
Shoping - Sawgrass Mills, Dolphin Mall, Ross, Marsshals, SYMS, erinevad butiigi poed jne. Uskumatu, kui soodne on siin tööstuskaup ja riided võrreldes Eestiga, meil on kõik asjad 10x ülehinnatud. See, mille siin saab soetada 10 daalaga on meil suurusjärgus 1oo. Masendav. Aga no pole hullu kuna mul kodus olles ei jää niikuinii aega shoppamiseks, siis on see fine by me, et saan siin oma aasta ostud soodsalt ära teha :))). Oht on aga sõltuvussse sattuda ja shopahoolikuks muutuda.

No comments: