Saturday, October 6, 2007

Veel veidi Maldiividest

















Maldiivide v;rvigamma on ylipuhas. Sinine on toesti sinine, valge on valge ja roheline sygavalt roheline. Meie halli mish mashi siin ei esine. Kristallselge vesi ja kristall valge liiv. Kalad paistavad katte oma briljantsetes toonides, kuigi see, et nad ujuvad nii madalas on veidi hirmutav. Tana kohtusin ujudes mingi meetrise angerja taolise kalaga, ta oli kui labipaistev uss helesiniste triipudega ja ausalt tekitas kohedust.
Kohalikud murjamid naitavad ronimisklassi, kribinal krabinal ahvikombel panevad puu otsa kookosp'hklite jargi :). Moni saarelviibinud eurooplanna naitas kohalike suhtes yles ylimat arrogantsi paevitades rannal bikiinideta. Igas broshyyris on vihjatud usule ja sellele , et soovituslik riietumisstiil on siiski varvasteni kaetud ja nudism ei ole kolbulik. :) Selline kaitumine on justkui kohalikele nakku sylitamine, mis on siin ka karistatav.
Selline puhkus siin on toeliselt kosutav. Lamad hommikust saadik rannal, ookeani laine loksumine korvus, paike ei ole teravalt kuum vaid labi pilvevine koos troopilise tuulega hellitab su keha. Koik motted kaovad ja jaab ainult relax. See kogemus ja elamus kaalub yles koik muu. Siin saad aru kui vaike kaal on materiaalsusel. Jarjest enam hakkad hindama muid vaartusi.
Kohalikud murjamid on oma naiivsuses siiski armsad ja ara on oppinud hea turundusnipi - millegi eest ei pea saarel maksma. ........ kuni lahkumiseni!!! Selle ajani void vabalt tarbida vaid allkirja eest ja seega kaob ka kontroll eelarve yle hihihihihihih.
Moned hinnad : neti yhendus 1 h - 22 USD, vesi 1L - 3USD, masshaazh 1h -35-55USD; transport saarele 40-60 USD edasi tagasi.
Aga see koik on seda v''a''art!!!!!!!!!

No comments: